Löysin aivan ihanan reseptin valion sivuilta. Muuttelin vain reseptiä hieman; muutin suklaan taloussuklaasta Fazerin siniseen ja vielä halusin kokeilla miten tuo Fazerin uutuus tumma kuningatar sopii leipomuksiini.
Ohje siis oli mitä simppelein: vaahdota sokeri ja rasva, lisää muut aineet ja sekaisin.
Tietysti pähkinät ja suklaa piti rouhia... laiskana kokkina ja maailman ahneimpien koirien omistajana ei oikein innostanut pilkkoa pähkinöitä veitsellä, (lopputuloksena puolet pähkinärouheesta olisi lentänyt lattialle ja ennen kuin olisi ärräpäätä ehtinyt sanoa, olisi pähkinät menneet koirien mahaan...) joten päätin ottaa avuksi puukaulimen ja antaa pähkinäpussille muutaman tarkan iskun. Toimi muuten oikein hyvin.
Puulusikka puri taikinaan paremmin kuin vispilä, oli taikina lopuksi sen verran paksua.
Ohjeessa käskettiin pyöritellä taikina palloiksi leivinpaperille. Skeptisenä tähän päätin kokeilla mitä tapahtuu jos vain laitan kahdella lusikalla näteiksi kasoiksi. No lopputulos oli reunoilta palaneet ja keskeltä raa'at epämuodostuneet kekäleet.....
Pyöritelkää siis ne taikinapallot, vaikka viekin aikaa ja vaivaa....
Tämä resepti oli myös oivallinen lahjaidea: Kuivat aineet purkkiin ja kylkeen ohje ja lista muista aineista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti